top of page
Søk
  • minaeriksen13

Tips for en enklere hjemmeskolehverdag.

Selv om flere synes at hjemmeskole er digg og at det er en form for undervisning som gjør det lettere for elevene å følge med, er det for andre tungt og vanskelig å henge med på de tette timesoppgavene. Uten medelever å være med og lærere fysisk tilstede kan det kan være tungt å komme seg opp av sengen for å gjøre oppgaver.

Jeg har derfor noen små tips som vil gjøre hjemmeskolehverdagen din litt enklere.


Tips nr. 1: Re opp sengen.

Start dagen din med å re opp sengen din. Dette er en lett og kort oppgave og får rommet ditt til å se mye ryddigere ut, noe som er beroligende for hodet. Å starte dagen med å fullføre en oppgave gir deg motivasjon til utføre andre oppgaver som kommer i løpet av dagen.

Pluss! Å legge seg i oppredd seng er super digg!


Tips nr. 2: Frisk luft og aktivitet.

Det er lett å sittende eller liggende foran pcen hele dagen når du ikke har en grunn til dra ut av huset. Spesielt nå som man kun har lov til å ha ti nærkontakter i uka. Det er derimot viktig å bevege kroppen og å få frisk luft. Dette er bra for humøret og vil øke energinivået. Det behøver ikke å være noe kompliserte greier. Gå en tur i 30 min og du er good. Dette vil også friske opp hodet etter en tung dag med skole.


Tips nr. 3: En god frokost.

Ta deg tid til å lage god frokost om morgen før skolen starter. Hold på rutinene og unngå å utsette frokosten til andre time eller lunsj. Å ha skole på tom mage er ikke køy :(. Med en god frokost vil det bli lettere å konsentrere seg og man vil være mer produktiv ettersom at man har mer energi.


Tips nr. 4: Ikke gjør skole i senga

Selv om det er fristende å ligge i senga og gjøre skoleoppgaver er viktig å sette seg ved en pult eller et bord. Sengen er et sted for søvn og ikke et sted for skole og stress. Det er viktig å bevare de rolige plassene vi har og ikke ødelegge den dem med tilknytting til stress og uro.


Tips nr. 5: Legg bort telefonen

Ikke ha telefonen ved siden av deg når du jobber. Dette stjeler mye oppmerksomhet, noe som også går utover produktiviteten din. Konstante varslinger fra telefonen gjør at man lett blir forstyrret og det er fort gjort å ta opp telefonen når noe blir kjedelig. Legg bort telefonen og hold fokus


Tips nr. 6: Ta pauser

Å sitte flere timer med skoleoppgaver er tungt og slitsomt. Det er derfor viktig å ta pauser i blant for fri hodet og kunne jobbe enda bedre i timene. Pausene burde være regelmessige og på ca like tidspunkt hver dag. Man kan for eksempel jobbe i form av 60:10, som da vil si 60 minutter jobbing og 10 minutter pause. Dette er en god måte å beholde konsentrasjonen på.


Selv følger jeg alle disse tipsene og synes de fungerer veldig godt. Jeg håper du prøver dem ut og at de fungerer for deg også!


Klem, Ella <337 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

God jul!

Stop Rona!

bottom of page